Káva je celosvětově jeden z nejpopulárnějších nápojů. Pro spoustu lidí je to nápoj, který jim pomáhá zvládat stres nebo fyzickou námahu. Velká část lidí ji pije jen v klidu doma, kdy si chtějí odpočinout u něčeho dobrého. Pití kávy je velice rozšířené i u nás, ale někteří lidé bohužel pijí nekvalitní kávu ze supermarketu. Je to přitom škoda, protože v nabídkách pražíren najdete nejlepší kávu z plantáží po celém světě. Káva se pěstuje v mnoha státech, a vzhledem k problémům a politice její cena letos poroste. Jakmile začne zdražovat jedna káva, cena druhé poroste vzápětí.

káva v páce

I proto byste si měli udělat zásoby, ale rozhodně jen tolik, abyste všechno stihli spotřebovat do data spotřeby. Káva se dá samozřejmě pít i poté, ale čím déle kávu uchováváte, tím víc ztrácí ze své chuti i vůně. Ideální je připravovat si kávu čerstvou. Opravdoví milovníci kávy si ji melou těsně před podáváním, protože je to jediný způsob, jak si kávu vychutnat se vším všudy. Mlýnek by doma rozhodně neměl chybět žádnému milovníkovi čerstvé kávy. V pražírnách seženete nejen klasickou kávu, ale také limitované edice. Pražírny se snaží zákazníkům nabídnout i něco navíc, a tak u nich najdete i vánoční nebo letní směsi.

zvíře cibetka

Velice zajímavá káva je cibetková káva https://darka-shop.cz/katalog/cerstve-prazena-zrnkova-kava-arabica/kopi-luwak-cibetkova-kava. Je to káva, která se pěstuje klasicky, ale tento druh jako nezralý pojídá cibetka. Tento malý živočich ji ale nestráví, a tak ji vyloučí. Zrnka v nezměněn podobě je potřeba z trusu vypreparovat, poté se důkladně několikrát myjí a teprve potom se suší. Trávicí enzymy cibetky mají na chuť této zvláštní kávy obrovský vliv, a právě proto je tato káva vyhledávaná fajnšmekry. Vyzkoušíte ji také? Každý na to nemá odvahu právě proto že káva projde trávicím traktem zvířete. Nicméně pokud se od těchto myšlenek oprostíte, kávu si vychutnáte jako žádnou jinou. Její chuť se nedá popsat.

Similar Posts